søndag 1. august 2010

Et mareritt...

Dette har jeg ikke tidligere blogget om fordi akkurat da de skjedde prøvde jeg helst å glemme hele greia. Det var en kveld i vinter, et par måneder etter vi hadde flyttet inn i vårt nye hus at jeg og samboer satt og koste oss. Plutselig gikk strømmen, og etterhvert fant vi ut at det var jordfeilbryteren som hadde slått ut, og at det var i yttergangen problemet måtte være.


Vi lurte begge på hva dette kunne komme av, til vi så at hele den ene taklampa var full av VANN!

Panikken begynte å melde seg, og da vi fjernet taklampa så vi at vannet kom gjennom taket og ned i lampa via skruehullene...Litt av takplatene forsvant, og her var det bare å finne fram bøtte!


Etterhvert som flere av takplatene ble revet vekk oppdaget vi at all isolasjonen var gjennomvåt og det luktet fuktig og råttent i hele gangen.

Det viste seg etter at vi hadde besøk av takstmann at taket ikke hadde tålt den harde vinteren og at taktekket var ganske dårlig i utgangspunktet. Yttergangen og badet vårt er nemlig et påbygg som ble laget på 70-tallet og har flatt tak med dårlige løsninger. Takstmannen mente at det nok hadde vært fuktighet og vannansamling i taket over lengre tid.
MEN i morgen begynner endelig arbeidet med å få fiksa taket utvendig og skadene innvendig.
Skal bli utrolig deilig å endelig få ordnet alt, og ikke minst få takplater over hele gangen igjen :)
Og vi er veldig glad for at det var i gangen, og ikke i "viktigere" rom :)

3 kommentarer:

 1. Oj!! Det må ha vært litt av et sjokk....huffameg....sånne uforutsette ting er aldri velkommen....håper det går greit å ordne det?
  Stor klem, M

  SvarSlett
 2. Nei og nei! For et marerit! Akkurat det samme skjedde hos en venn av meg. Hun sto på badet å fikk dråper i nakken, da de skrudde ned lampen fosset det ned. Håper skadene ikke er så alt for omfattende!
  Tusen takk for hilsen i bloggen min:-)

  SvarSlett
 3. Åhnei, sånne overraskelser kan ein vere foruten ja.
  Håpar at forsikringa dykkar dekkar det meste.

  Ha vidare ein fin og koseleg laurdag. :)

  SvarSlett